Poutníci - The Wanderes krátký film s proslovem Carla Sagana

Tento krátký film od Erika Wernquista: "Wanderers" (volný překlad "Poutníci") je vizí expanze lidstva do naší sluneční soustavy založený na vědeckých konceptech, které dnes již zkoumáme a známe. Jak by mohla vypadat naše budoucnost ve vesmíru? 

Místa zobrazená v  tomto krátkém filmu jsou digitální, zrcadlem skutečných míst v naší sluneční soustavě. Tato animace je postavena z reálných fotografií a mapových údajů, které lidstvo doposavad shromáždilo. 

Bez zjevného příběhu je myšlenkou tohoto krátkého filmu především pohled na fantastickou a zároveň krásně děsivou přírodu vesmíru, která nás obklopuje na našich sousedních světech planet této sluneční soustavy. 
Jak by to mohlo vypadat, kdybychom tam byli již dnes?  

Jak si někteří možná všimli, inspiruje se tento film  nápady a koncepty ze sci-fi autorů, jako je Kim Stanley Robinson a Arthur C. Clarke, abych jmenoval alespoň některé. Grafik a a vizuální stránka je samozřejmě inspirovaná malířem Chesley Bonestell - legendárním mistrem umění vesmíru. 
Filmem nás provádí i hlas dnes již zesnulého astronoma a autora Carla Sagana, z jeho autorského čtení jeho knihy "Bledě modrá tečka: Vize budoucnosti člověka ve vesmíru"  z roku 1994. 

Netřeba říkat, jak tomuto filmu dala jeho slova  nový hluboký rozměr.

Dokážeš si představit být na těchto místech již dnes?



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Ti za Tvůj názor k tomuto článku v komentáři!