Přichází revoluce



Potřebujeme zásadní revoluci - revoluci zdrojů. Takovou revoluci, která bude postavena na vybudování ekosystému, který umožní komunitám stát se soběstačnými v přirozené produkci zdravých a trvale udržitelných zdrojů. 

Každý z nás může k této revoluci zásadním způsobem přispět každodenními skutky. Proč? Protože tato revoluce zdrojů začíná v mysli a v srdci každého z nás. 

Revoluce zdrojů je nevyhnutelná.

Není však revolucí nějakého společenského převratu moci, jako tomu bylo v předchozích staletích. Tato revoluce je revolucí našeho způsobu žití a zdravého používání zdrojů. 

Naučili jsme se toužit po všem, co se nám líbí. 

Naučili jsme se brát si vše, co se nám líbí. 

Každý z nás denně přispívá k tomu, jak se nám daří a jak dobře se máme. Každý z nás bez výjimky se chce mít dobře. Je jedno jestli jsme chudí majetkem a bohatí duchem a nebo naopak. U každého to začíná vlastní zodpovědností za sebe a za svou rodinu. 

Dnes každý ví, že se mu bude dobře dařit do té doby, dokud bude mít co jíst a pít, kde bydlet, čím jezdit, bude moci jet na dovolenou, bude si moci dovolit zábavu, atd. A po tom všichni přeci toužíme, nebo snad ne? Mít se dobře. Jsme k tomu vedeni rodiči a společenským standardem: Vystudovat, najít si práci, partnera/ku, pořiď si dům nebo byt, auto, rodinu… 







Postavili jsme hodnoty blahobytu nad hodnotu zodpovědnosti a udržitelnosti.
 
Revoluce zdrojů je nevyhnutelná. Proč? Protože model, který ctí nejvíce hodnoty blahobytu - zítra se budeme mít lépe, než včera - není nafukovací a ani udržitelný.  Země není kreditní karta, má jednoduše své omezené zdroje.
  • Každý na naší planetě se chce mít lépe, každý člověk má na to i právo, každý z oněch 7,7 miliard lidských bytostí. 
  • Nemůžeme se nadále chovat tak, že zítra budeme mít více než včera. 
  • Současné zdroje doopravdy nejsou nafukovací, naše planeta Země není nafukovací. 

Pokud něco označíme, že je naše, a že na to máme nárok, neměli bychom to pouze využívat ale ochraňovat to.




Revoluce zdrojů je nevyhnutelný důsledek našich potřeb a chování.  A je na každém z nás, zda-li se k revoluci zdrojů přidáme nebo zda-li nás převálcuje.

Jak k revoluci zdrojů  přispěješ ty?




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Ti za Tvůj názor k tomuto článku v komentáři!