Hádanka: Kdo je skutečný zloděj?



Lupiči vešli v nejmenovaném městě v kuklách do banky, vytáhly zbraně a začali křičet na všechny zaměstnance a klienty v bance: "Nehýbejte se. Peníze patří státu. Váš život patří vám." Všichni v bance si tiše lehli na zem. 


Tomu, co řekl ten zloděj, se říká „myšlenka měnící koncept přemýšlení“. Na konci tohoto příběhu mám pro vás hádanku. tak pozorně čtěte!


Buď profesionál!

Když jedna dáma provokativně ležela opřená na stole, lupič na ni zakřičel: „Buďte prosím civilizovaní! Tohle je loupež, a ne znásilnění!“ Tomu se říká „být profesionál“ v tom co právě děláte. Zaměřte se pouze na to, na co jste vyškoleni a co právě teď děláte!


Získávej zkušenost!

Když se bankovní lupiči vrátili domů, mladší lupič (který nedávno získal MBA titul) řekl staršímu lupiči (který na základní škole dokončil pouze 6. ročník): „Velký bratře, spočítejme, kolik jsme dnes získali peněz.“ 

Starší lupič se na něj obrátil a řekl: "Jsi velmi hloupý. Je to tolik peněz, že nám to bude trvat hodně dlouho to počítat. Dnes v noci nám televizní zprávy řeknou, kolik jsme si z té banky odnesly!"

Tomu se říká „zkušenost“. V dnešní době jsou zkušenosti důležitější než papírové kvalifikace! A zkušenosti získáváte časem. Neodepisujte starší generace ani ty, kteří nemají stejné vzdělání než vy, mají více životních a i profesních zkušeností, než si dokážete představit. 

Mám více obav a nejistot z 35 letého ministra zdravotnictví, než 60letého podnikatele, který řídí stát.


Využívej příležitost!

Poté, co lupiči odešli, ředitel banky řekl bankovnímu dozorci, aby rychle zavolal policii. Ale supervizor mu řekl: „Počkej! Vyberme 10 milionů euro z banky pro sebe a přidejme to k 70 milionům dolarů, které jsme předtím z banky zpronevěřili“.

Tomu se říká „využít příležitost“. Proměna nepříznivé situace ve vlastní prospěch!

Dozorce na to řediteli říká: "Bylo by dobré, kdyby takové přepadení bylo každý měsíc..."

BTW. Tomu se říká „zabíjení nudy“. Osobní štěstí je důležitější než vaše práce. Koukněme se, jak se chovají někteří politici. Jejich osobní štěstí je důležitější než jejich poslání politika. 


Znalosti mají stejnou cenu jako zlato!

Následující den televizní zprávy uvedly, že z banky bylo uloupeno 100 milionů euro. Lupiči počítali, počítali a počítali, ale napočítali jen 20 milionů euro. Lupiči byli velmi rozzlobení a stěžovali si: "Riskovali jsme život a vzali jsme jen 20 milionů euro. Manažer banky si sám nejspíše vzal lusknutím prstů 80 milionů euro. Vypadá to, že je lepší být vzdělaný než být zloděj!"

Tomu se říká „Znalosti mají stejnou cenu jako zlato!“

Bankovní manažer se usmíval a byl happy jak dva grepy, protože jeho ztráty na akciovém trhu jsou nyní kryty touto loupeží.

Tomu se říká „chopit se příležitosti“. Odvážit se k akci a i riskovat!

Tak kdo je podle vás skutečný zloděj?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Ti za Tvůj názor k tomuto článku v komentáři!