Komunisti po 100 letech končí.



Před 100 lety vznikla Komunistická strana Československa - KSČM. Na ustavujícím sjezdu, který probíhal od 15. do 16. května 1921 ve velkém sále Národního domu v Karlíně došlo k ustavení této politické strany.   Komunisti po 100 letech končí.

V letech 1948–1989 si tato "partaj" protiprávně uzurpovala veškerou politickou moc. Od té doby měla tato politická strana na svědomí utrpení, zatýkání, vraždy, utlačování. Po revoluci v roce 1989 se ale v Parlamentu ČSR udrželi, až do těchto voleb. Byla organizací zločinnou a zavrženíhodnou, jak konstatuje zákon o protiprávnosti komunistického režimu z roku 1993.


S těmito volbami končí éra staromarxistů (komunistů)

Byly jsme národem komunistů? Od prvních svobodných voleb (tehdy ještě Československých) 8.–9. června 1990 uplynulo 31 let. Po celou tuto dobu byly v parlamentu s názvem "komunistická" a hrdě se hlásící k odkazu marxismu-leninizmu - tedy té ideologie, která tu vraždila, zavírala, znárodňovala. Jenže lidé ji volily.

Někteří "staromarxisti" starého režimu po Sametové revoluci se přetavili do ČSSD (jedné z nejstarších stran u nás, založená 1878) a do dalších stran. Zůstali jednoduše u moci. Andrej Babiš byl agentem (celý spis komunistického agenta Andreje Babiše: usvědčený agent s označením Bureš) tohoto režimu. 

Teď i jeho ANO a i ČSSD a i KSČM prohrálo volby. ČSSD ani KSČM již nebudou v Parlamentu, nedostali ani 5% hlasů.




Komunisti s těmito volbami vymřeli?

Nemyslím si to. V ANO je jich ještě hafo včetně agenta Bureše. Nicméně tyto volby jasně naznačují trend - komunisti a stará generace marxistických politiků je na ústupu.


Vzpomínky na krutovládu komunistů

Zde je několik vzpomínek na její krutovládu z projektu Paměť národa, který podobných svědectví obsahuje tisíce.

Odpouštět je dobré. Nezapomínat, je důležité.


Podpořte projekt Paměť národa

Pokud považujete uchování vzpomínek pro budoucí generace za důležité, můžete podpořit Paměť národa Vy vstupem do Klubu přátel Paměti národa nebo jinak na https://podporte.pametnaroda.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Ti za Tvůj názor k tomuto článku v komentáři!