Co se děje se světem a s námi?



Co se to děje s dnešním světem? Dnešní dynamická doba je nepředvídatelná, čelíme problémům, o kterých naše rodiče jej uvažovaly, že by mohly nastat. Ono se to ale děje: znečištění životního prostředí a s tím související klimatické změny, globální pandemie,  přelidnění, mizející střední třída, atd. Co přesně nás čeká ohledně klimatu, ekonomiky a na co se máme v následujících letech připravit? O tom všem a dalším hovoří známý RNDr Václav Cílek.


Kdo je RNDr.Václav Cílek?

Pohled RNDr. Cílka na to, co se kolem nás děje je jedinečný. Od roku 2004 byl ředitelem Geologického ústavu Akademie věd ČR, následně se věnoval odborným výzkumným pracím. Přestože se ve své práci zabývá především popularizací vědy, změnami klimatu a prostředí, vývojem české krajiny a interakcemi mezi přírodou a civilizací, najdeme v jeho knihách přesahy směrem k literatuře, religionistice, filozofii, teologii, výtvarnému umění nebo hudbě všech žánrů.

Osobně mě velice oslovila jeho přednáška před devíti lety "Václav Cílek: Co se děje ve světě?" V jeho myšlenkách je vidět kontinuita a jedinečný pohled s odstupem k současné situaci a problémům.


Přednáška: "Václav Cílek: Co se děje se světem a s námi?"

   

V Písku proběhl první ročník akce HLAVA V PÍSKU, kterou iniciovala organizační složka Smart Písek. Cílem tohoto projektu bylo přiblížit občanům jaké důležité služby město pro své občany zajišťuje a jak fungují jednotlivé městské odbory. Součástí byla i přednáška geologa, klimatologa, spisovatele a vědce RNDr. Václava Cílka, na kterou tematicky navázal další ročník Climathonu. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Ti za Tvůj názor k tomuto článku v komentáři!