Budoucnost fakenews patří #deepfakes

Rozeznat fakenews není zase tak těžké, vygooglíte si, co potřebujete z více zdrojů a porovnáte informace. Ale co s #deepfakes? To už tak lehké není. Hezkým příkladem je TikTok účet @deeptomcriuise. Budoucnost fakenews patří deepfakes.

Když se podíváte na toto video umělého Toma Cruise, začnete pochybovat co je realita a co je fake. Nebo se pletu? Tohle se autorovi, Chrisovi Ume, doopravdy povedlo.
@deeptomcruise

I love magic!

♬ original sound - Tom
DeepTomCruise je produktem spolupráce mezi belgickým umělcem vizuálních efektů Christopherem Umem (koukněte na jeho YouTube kanál) a imitátorem Toma Cruise Milesem Fisherem. 


Chris udělal i další deepfake videa, kde se sami přesvědčíte, jak nebezpečná a zrádná tato technologie může být.  Nechat repovat anglickou královnu, omládnout Davida Hasselhofa nebo zesměšnit belgického krále tím, že mluví o toaletním papíru je sranda. 

Jenže předstante si mluvit anglickou královnu o tom, že vyhlašuje vyjímečný stav, nebo že belgický král sděluje světu, že abdikuje. Tolhe spůsobí ve světě chaos a problémy. A není tak jednoduché si  vyfitrovat feepfakes od reality.  Pravda tak začne být někde hodně hluboko.

Budoucnost fakenews patří deepfakes.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Ti za Tvůj názor k tomuto článku v komentáři!