Cesta Bohů a vznášející se Obtékající kámen



Šintoismus (Cesta bohů) je nejstarší japonská náboženská praxe, která popisuje předpotopní hrdiny pohybující se na hydroplánech. V legendách šintoismu se zrodila i pravděpodobně nejstarší po generace předávaná japonská kultura, Jomon, která tvrdí, že jejich předkové byli bohové, kteří osídlili tento region před 12 000 lety. 

Možná mají pravdu, protože tuto japonskou kulturu  Jomon datujeme před 12000 lety.  Objevila se cca již před 14 000  lety před naším letopočtem. Tato kultura tedy zažila všechny tři doby ledové. Lidé na japonských ostrovech asi mohli pozorovat, jak tito neobvyklí lidé po každém kataklyzmatu rozdávají ctnosti civilizace. 

Létakjící skalní loď Ishi-no-höden

Létající skalní člun Ishi-no-Hoden lze snadno najít. Na východ od Kjúšú stojí 500 tunový Ishi-no-höden (oblétající kámen). Tento monolit je řezán tak, aby vypadal, jako by plaval nad posvátným pramenem, který nikdy nevyschne, ani během sucha. 

Je to masivní kostka označená svislými drážkami a párem obdélníkových řezů nahoře; z jeho strany vyčnívá pyramida, která vyžadovala odstranění a nové tvarování poloviny bloku, a přesto není viditelná žádná značka nástroje. Je to působivé.


Možná, tento monolit úhledně zprostředkovává obraz skalní lodim, ve které přiletěli prehistoričtí bohové. Legendy hovoří o dvou bozích, Okunisushi (velmistr půdy) a Sukuna-biko-na, kteří se vydali na stavbu chrámu v průběhu jedné noci, ale k vytvoření tohoto monolitu se dostali až v důsledku propuknutí místní vzpoury mezi ostatními bohy.

Rodina šintoistických kněží chránících toto posvátné místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Ti za Tvůj názor k tomuto článku v komentáři!