Všechno, co děláme, je o přežití v globálním ekonomickém systému? Ne, naopak.



Většina „moderních“ lidí uvízla ve zlomeném a materialistickém světonázoru „vyrobeném“ pro nás mainstreamovými médii, politikou, ekonomikou a vzděláváním. Vidíme se jako osamělí aktéři nuceni navzájem si konkurovat, odpojeni od místní komunity, vesmíru a přírody. Všechno, co děláme, je o přežití v globálním ekonomickém systému. Je to, jako kdyby ekonomika nahradila přírodu a náboženství jako „boha“ našich životů. Odpojeni od větších celků (kam ve skutečnosti patříme) jsme se stali otroky ekonomického stroje.


"Musí existovat duchovní spojení. To, co je na této Zemi, je ve hvězdách, ve vesmíru ... a duchovní spojení musí být zachováno." ~ Duane Hollow Horn Bear (Lakota starší)

Domorodé kultury (a většina hlavních náboženství) dávají lidem „model“ jejich vztahu k vesmíru, který je spojuje se vším stvořením, s tajemnou duchovní inteligencí mimo nás. Instituce sekulární civilizace tyto modely a víry očerňují a označují je za „pověru“.

Yugen (Japonské podstatné jméno) - Hluboké povědomí o vesmíru, které vyvolává příliš hluboké a tajemné pocity nevyjádřitelné slovy.

Moderní ekonomika a vzdělávání však mají kořeny v rozčleněných názorech na realitu, které ignorují naše spojení se vším. Sekulární systémy krmí modely lidí, které skrývají hlubší pravdu a krásu naší celistvosti, našeho vrozeného tvůrčího potenciálu a duchovní podstaty.


Takže jsme tady, čelíme katastrofě a krizi na počátku 21. století! Tam, kde se zdá, že nic nefunguje, kde většině lidí chybí pocit duchovního spojení s Vesmírem, kvůli krátkozrakosti a omezeným znalostem, které jsme dostali, to zakrývá naši skutečnou celistvost a hlubokou, tajemnou jednotnou povahu reality.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Ti za Tvůj názor k tomuto článku v komentáři!