Oliver Stone: Ukraine on Fire (Dokument v angličtině)

Ukrajina. Přes jeho východní hranici je Rusko a na západě Evropy. Po staletí byla v centru přetahování mezi mocnostmi, které se snažily ovládnout její bohaté země a přístup k Černému moři. Masakr na Majdanu v roce 2014 spustil krvavé povstání, které svrhlo prezidenta Viktora Janukovyče a západní média označila Rusko za pachatele.


Ale bylo to tak?

Pokud znáte Olivera Stona, tak víte, jaký typ dokumentu máte očekávat. Aktuálně zuří v Evropě válka, válka na Ukraině. Umírají tam tisíce vojáků a tisíce civilsitů. Z druhé světové války velká část Ukrainy vítala Nacisty jako osvoboditele. To je fakt. Nynejší Ukraina má ale k nacismu tak daleko, jako Rusko k demokracii.

YouTube dokument smazal. Ale je zde:

Dokument Ukraine on Fire (v angličtině)

Dokument Olivera Stona „Ukrajina v plamenech“ od Igora Lopatonoka poskytuje historickou perspektivu hlubokých rozporů v regionu, které vedly k oranžové revoluci v roce 2004, povstáním v roce 2014 a násilnému svržení demokraticky zvoleného Janukovyče. Západními médii pokrytý lidovou revolucí, byl to ve skutečnosti státní převrat napsaný a zinscenovaný nacionalistickými skupinami a ministerstvem zahraničí USA.

Investigativní novinář Robert Parry odhaluje, jak se od 80. let objevily politické nevládní organizace a mediální společnosti financované USA, které nahradily CIA při prosazování geopolitické agendy Ameriky v zahraničí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Ti za Tvůj názor k tomuto článku v komentáři!